در گزارش فوری خرید مطرح شد:

مالیات دو پله ای به نفع نجومی بگیران است

مالیات دو پله ای به نفع نجومی بگیران است

به گزارش فوری خرید یك كارشناس اقتصادی با اشاره به اینكه مالیات 5 پله ای به عدالت محوری نزدیك تر است، اظهار داشت: مالیات دو پله ای به نفع نجومی بگیران بوده و شكاف طبقاتی بین كارمندان را بیشتر می كند.



وحید شقاقی شهری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اقدام كمیسیون تلفیق بودجه كه مالیات كارمندان را از پنج پله به دو پله كاهش داده است، گفت: در نظام مالیاتی ما عدالت محوری و بحث كاهش شكاف طبقاتی هیچ گاه مدنظر نبوده است؛ تابحال عمدتاً به مالیات بیشتر نگرش درآمدی آن هم یك درآمد ناچیز داشته ایم.
این كارشناس اقتصادی اضافه كرد: تابحال هر بودجه ای كه بسته ایم ۴۰ تا ۵۰ درصد متكی به درآمدهای نفتی، ۲۰ درصد متكی به درآمدهای حاصل از واگذاری ها و انتشار اوراق مالی و ۳۰ تا ۳۵ درصد وابسته به مالیات بوده كه عدد ناچیزی است. همین موضوع نشان میدهد كه هیچ گاه به مالیات نگاه تنظیم گر و ایجاد كننده عدالت نداشته ایم و رویكرد این نظام عدالت محور نبوده است.
وی افزود: مالیات در ادبیات جهانی سه رویكرد دارد كه شامل درآمدمحوری، عدالت محوری و اشتغال و تولید محوری می شود؛ متأسفانه در نظام مالیاتی از دو رویكرد عدالت محوری و اشتغال و تولید محوری همواره غفلت شده است.
شقاقی شهری با اشاره به اینكه مالیات صرفاً در ادبیات جهانی برای بحث درآمدمحوری دولت ها نیست، اظهار داشت: در دنیا بیشتر از ۸۰ درصد درآمد دولت ها از مالیات است بدین جهت همیشه تبعیض هایی در این عرصه قرار می دهند و انواع مالیات بر ثروت، مجموع درآمد، حقوق و دستمزد و … را برای جلوگیری از افزایش شكاف طبقاتی وضع می كنند.
وی با تاكید بر اینكه هر كه درآمد بیشتری دارد باید مالیات بیشتری بدهد، گفت: نگاه دولت برای مالیات ۵ پله ای حقوق كاركنان منطقی تر و به عدالت محوری نزدیك تر است در صورتیكه مالیات دو پله ای خطر زیادی دارد.
این كارشناس اقتصادی اضافه كرد: باید حقوق های بالای ۳ میلیون تومان برای پرداخت مالیات طبقه بندی شوند اینكه قرار باشد مالیات كسانی كه ۳ میلیون تومان حقوق می گیرند با كسانی كه حقوق ۲۱ میلیون تومانی دارند برابر باشد، هم به نفع نجومی بگیران است و هم به هیچ عنوان به عدالت نزدیك نیست.
وی افزود: تصمیم كمیسیون تلفیق مجلس برای مالیات دوپله ای بی مدلول است و یك حركت انفعالی شمرده می شود بدین سبب باید حتما اصلاح گردد.
شقاقی شهری اظهار داشت: زمانی كه قانون نوشته می شود هم باید جامعیت داشته باشد و هم همه جوانب مدنظر قرار گیرد و عدالت محور باشد، اما تصمیم مجلس برای مالیات كاركنان هیچ یك از این شرایط را ندارد.


منبع:

1398/10/28
14:30:46
5.0 / 5
5333
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , حقوق , مالیات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
فوری خرید