مقررات زدایی در نزدیکی کارآفرین ها

مقررات زدایی در نزدیکی کارآفرین ها

فوری خرید: فوری خرید: مقررات دست و پاگیر از بزرگترین مشکلات کارآفرین ها است.



به گزارش فوری خرید به نقل از مهر مقررات دست و پاگیر از بزرگترین مشکلات کارآفرین ها است. کارآفرین ها با وجود قوانین حمایت گر و بهبود نسبی شرایط، هنوز هم با موانعی از قبیل اجرای ضعیف و ناقص قوانین، مشکلات در ارتباط با زیرساخت مانند قطعی برق تولیدی ها و بوروکراسی اداری مواجهند.
در شرایطی که تولید حرف و هدف اول کشور است؛ بازیگران تولید یعنی تولیدکننده و کارآفرین باید بتوانند کسب و کار خویش را راحت راه بیندازند و بعد به سرعت به سمت توسعه آن بروند. برنامه پایش، شب گذشته فرصتی را فراهم نمود تا کارآفرین ها به صورت زنده و مستقیم از مشکلات شان بگویند. از مقررات زائد یا سخت گیرانه ای که راه رسیدن به تولید را برایشان دورتر کرده است.
مهدی شفیعی قاسمی، نخستین میهمان پایش بود. او صاحب شرکتی دانش بنیان است و در زمینه انرژی و تجهیزات تکنولوژی برای صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و آب فعالیت می کند. شرکت او ۱۴ سال پیش به همراه ۲۰۰ فارغ التحصیل دانشگاه شریف تأسیس شد. این کارآفرین در رابطه با قوانین و مقرراتی که سد راه کسب و کارش شده است، اظهار داشت: «در زمینه هایی قانون داریم اما دراجرا ضعیف است. مثلا یک پروژه ای را با هزار زحمت برای کارفرما عرضه می دهیم. به بخش ضمانت نامه که می رسد؛ قانون اجازه می دهد که از صندوق های پژوهش فناوری استفاده نماییم اما کارفرما که گاهی خصولتی و شبه دولتی است؛ می گوید در آیین نامه آمده اما چون ریسک دارد نمی پذیریم. این سبب می شود مثلا ۵ درصد به هزینه های شرکت اضافه شود. قانون جهش تولید دانش بنیان حمایت های بسیاری را برای تولید دارد. در واقع بالادستی تسهیلات را تصویب می کند اما وقتی به بانکها می رسد، می گویند فقط باید تضمین ملکی بدهید.»
تولید دانش بنیان، لزوم کشور
شرکت های دانش بنیان در شرایط امروز کشور به دانش فنی بسیاری دست یافته اند که نیاز کشور را به واردات بعضی از محصولات، تأمین کرده اند. شفیعی، کارآفرین حوزه دانش بنیان دراین خصوص اظهار داشت: «یکی از محصولاتی که تولید می نماییم و سطح دانش فنی بالایی دارد؛ زنجیره لوله های پی وی سی است. این لوله ها در خانه ها و زیرزمین و این موارد استفاده می شود. قبلاً این محصول را از اروپا وارد می کردیم اما یک روز گفتند که دیگر نمی توانیم به ایران این محصول را بدهیم. اگر ما تولید نمی کردیم، کل زنجیره کشور گرفتار مشکل می شد. یکی از مسؤلان این حوزه می گوید تولید دانش بنیان در کشور به لزوم تبدیل گشته است.»
شفیعی اذعان داشت که اگر مسؤلان بتوانند به شرکتهای دانش بنیان نگاه بیشتری داشته باشند و به صورت مثال اگر مجوزی خواستند راحتتر و با تشریفات کمتری به او بدهند؛ در حوزه دانش بنیان ها بسیار رشد خواهیم کرد.
کارآفرین ها پای کار تولید هستند
مهمان بعدی برنامه پایش چهارم اردیبهشت هم کارآفرین بود. ناصرسادات، کارآفرین حوزه کشاورزی و دام پروری است. او کارش را از سال ۸۹ شروع کرده و حالا به مرحله صادرات محصولات کشاورزی هم رسیده است.
این کارآفرین از مشکلاتی مانند استعلام های موردنیاز برای تأسیس دام پروری و گلخانه گله داشت. او در رابطه با یکی از اشکالات زیرساختی در ارتباط با کسب و کارش اظهار داشت: «یکی از مشکلات، قطعی آب چاه های کشاورزی است. سال قبل بسیاری از کشاورزان ضرر دیدند؛ چونکه وقتی گلخانه تأسیس می شود اگر تنها یک ربع برق نداشته باشد، تمام محصولاتش در گرمای تابستان از بین می رود. ما حاضریم برق خانه هایمان را قطع کنند اما برق گلخانه قطع نشود.» یکی دیگر از گله های این کارآفرین حوزه کشاورزی، وجود رقبای بزرگ و قدرتمندی مانند نهادهای عمومی غیردولتی است.
سادات در پایان برنامه اظهار داشت: «تمام جوانان در همین آب و خاک می توانند بهترین تولید را داشته باشند. اگر گله ای داریم برای بهتر شدن شرایط است.»



منبع:

1403/02/08
19:58:40
5.0 / 5
104
تگهای خبر: دولتی , صادرات , فناوری , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
فوری خرید