، دهه ریاضیات در ایران و بررسی كاركردهای خانه ریاضیات،

تشریح 3 مشكل عمده خانه های ریاضیات، آمادگی این مراكز برای تعامل با صنعت

تشریح 3 مشكل عمده خانه های ریاضیات، آمادگی این مراكز برای تعامل با صنعت

فوری خرید: رییس انجمن شورای خانه های ریاضیات ایران كمبود بودجه، نبود فضای مناسب و ضعف ارتباط با دانشگاه ها و آموزش و پرورش را سه مشكل عمده خانه های ریاضیات دانست و اظهار داشت: از آن جایی كه كار خانه های ریاضیات توسعه آموزش است، از ابتدا قرار نبوده كه خانه های ریاضیات موسساتی درآمدزا باشند و ما نمی توانیم هزینه هایمان را از مخاطبان بگیریم، اگر چنین بود باید به سراغ روش های متداول آموزش مانند كلاس های تقویتی و كنكور می رفتیم كه ما این روش را برای آموزش مناسب نمی دانیم.


به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، انجمن ریاضی ایران در جهت عمومی كردن ریاضیات و آشنایی هرچه بیشتر جامعه با كاربرد ریاضیات در زندگی اجتماعی و ضرورت توجه بیشتر به علم ریاضی در بین تمامی اقشار جامعه، اول تا دهم آبان ماه را "دهه ریاضیات" نامگذاری كرده است. بر همین مبنا و همینطور به دنبال بررسی دلایل افت ریاضیات در گفت وگوهایی با برخی استادان برجسته ریاضیات كشور و اشاره تعدادی از آن ها به اهمیت خانه های ریاضیات بعنوان مراكز توسعه آموزش ریاضی، اداره علمی و دانشگاهی ایسنا بر آن شد تا در گفت وگو با مدیران خانه های ریاضیات به عنوان مراكز علمی و فرهنگی وضعیت این موسسات را بررسی كند.
این مراكز علمی در شهرهای مختلف با برگزاری كارگاه های بازی و ریاضی برای كودكان، كارگاه های آموزش مباحث ریاضی به معلمان و مسابقات مختلف ریاضی فعال می باشند و بر مبنای تاریخچه موجود در مورد فعالیت خانه های ریاضیات در كشور، "خانه ریاضیات اصفهان" به عنوان نخستین خانه ریاضیات كشور، برای تحقق اهداف فرهنگی آموزشی همچون "ارتقای كیفیت آموزش ریاضی و بهبود روش ­ها"، "انجام پژوهش ­های علمی كاربردی جهت ارتقای دانش ریاضی"، "استفاده بهینه از توانمندی ­های جوانان" و "مهیا كردن زمینه گفتگوی فرهنگ ها"، برای اولین بار در سال جهانی ریاضیات (سال 2000) تاسیس شده است.
پیرو توافقنامه منعقد شده بین دبیر ستاد سال جهانی ریاضیات و شهرداری اصفهان، خانه ریاضیات بعنوان واحدی غیردولتی زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشكیل شده است.
فروزان خردپژوه، رییس انجمن شورای خانه های ریاضیات ایران در گفت وگو با ایسنا به برنامه های متنوع این مراكز علمی اشاره نمود و اظهار داشت: ما خوشبختانه توانسته ایم برنامه های متنوعی را اجرا نماییم كه این برنامه ها از خانه ای به خانه دیگر انتقال پیدا كرده؛ ازاین رو ما از لحاظ تنوع و كیفیت برنامه ها مشكلی نداریم بیشتر مشكلاتمان ساختار فیزیكی این خانه هاست؛ برخی از خانه های ریاضیات فضای مناسبی برای عرضه خدمات ندارند و بعضی دیگر هم نتوانستند ارتباط مناسبی با مسئولان آموزش شهرشان برقرار كنند.
وی با اشاره به تبلیغات موسسات آموزشی كنكور و تاثیر آن ها بر فعالیت های خانه های ریاضیات، اظهار داشت: ما یك فعالیت فرهنگی انجام می دهیم كه این فعالیت امكان دارد در جهت سلیقه عموم نباشد، مثلا الان پدرومادرها نگران كنكور هستند و چندان به بلند مدت فكر نمی كنند؛ اغلب آن ها نمی دانند اگر فرزندشان توانایی فكر كردن را یاد بگیرد، مسائل كنكور را هم می تواند حل كند. اولیاء تسلیم جو حاكم بر مطبوعات و رادیو و تلویزیون شده اند. هم اكنون ناشران كتاب های كمك آموزشی كنكور و كلاس های تقویتی هزینه های زیادی را صرف تبلیغاتشان می كنند. ما كه بعنوان NGO مشغول به فعالیت هستیم، توانایی صرف هزینه های هنگفت برای تبلیغات و تغییر تفكر مردم را نداریم.
مدیر خانه ریاضیات اصفهان درباره مشكلات به وجود آمده برای این مركز علمی، فرهنگی اظهار داشت: به علت این كه خانه ریاضیات اصفهان بودجه كافی ندارد، مجبور شدیم به كارمندان بگوییم كه توانایی تمدید قراردادهایشان را نداریم؛ هنگامی هم كه كارمندی وجود نداشته باشد، طبعا برنامه ها لغو می گردد. ما قصد تعطیلی خانه ریاضیات اصفهان را نداریم، اما شاید به علت كمبود منابع مالی حجم فعالیت هایمان را كاهش دهیم، چون خانه ریاضیات برندی است كه 20 سال برایش زحمت كشیده ایم، امكان دارد فعالیت هایمان را ساده تر و كم هزینه تر نماییم. یك مدیر دولتی اگر به كارمندانش نتواند حقوق پرداخت كند، پس از مدتی استعفا می دهد و از مسئولیتش كناره گیری می كند و مدیر بعدی می آید؛ اما من در یك NGO كار می كنم و تفاوت چندانی میان خودم و مدیر بعدی نمی بینم. نمی توانم تعهداتی برای او تولید كنم كه نتواند آن ها را عملی كند.
خردپژوه با بیان این كه رایزنی هایی با شهرداری در حال انجام می باشد تا بودجه وعده داده شده را پرداخت كنند و بخشی از مشكلات حل شود، اظهار داشت: البته هنوز نتایج این رایزنی ها به مرحله اجرا نرسیده است، اما جلساتی برگزار شده و وعده هایی داده شده است.
وی با اشاره به اینكه انجمن شورای خانه های ریاضیات بارها جزو انجمن های برتر كشور بوده، در پاسخ به سوالی درباره دلیل حمایت نكردن وزارت علوم از این خانه های ریاضیات كه زیرمجموعه وزارت علوم هستند، اظهار داشت: وزارت علوم كمك چندانی نمی تواند بكند، چونكه برنامه های ما برنامه های مختص وزارت علوم نیست؛ اگر شما برنامه هایی داشته باشید كه در چارچوب برنامه های تعریف شده وزارت علوم مانند كنفرانس ها و سمینارها یا فرصت های مطالعاتی باشد وزارت علوم حمایت می كند؛ البته وزارت علوم هم مانند وزارت آموزش و پرورش یك وزارتخانه ضعیف البودجه است. آموزش و پرورش هم علی رغم این كه ما را به رسمیت می شناسند، بودجه چندانی ندارند و نمی توانند به ما كمك كنند.
وی راهكارهای دیگر برون رفت خانه های ریاضیات از وضعیت فعلی را حمایت های خیرین و ارتباط با صنایع معرفی نمود و اضافه كرد: یكی از راهكارها این است كه خیرین به خانه ها كمك كنند؛ البته این مهم درصورتی اتفاق می افتد كه فرد نیكوكار دیدگاه علمی مناسب را داشته باشد.
رییس انجمن شورای خانه های ریاضیات افزود: نیروهایی كه در این كشور تربیت می شوند، نهایتا مقرر است در همین صنایع مشغول به كار شوند و صنعت را ارتقا دهند. تربیت نیروی انسانی شبیه تولید یك محصول است كه توانمندی های مناسبی دارد كه به كشور می تواند خدمت كند. اما صنایع، تربیت نیروی انسانی را بعنوان كاری كه در بلند مدت مقرر است نتیجه بخش باشد، در نظر نمی گیرند. صنایع از تیم های ورزشی حمایت می كنند، ولی از خانه های ریاضیات حمایت نمی كنند. صنایع می توانند بخشی از بودجه خویش را صرف توسعه علوم كنند، می توانند كمك كنند ولی خب نگاهشان این نیست. در اصفهان باشگاه های ورزشی هستند كه زیرمجموعه صنایع بزرگند، مثلا صنایع بزرگ به تیم های فوتبال و هندبال كمك می كنند، اما خوب است اگر بخشی از درآمدشان را به كمك به فعالیت های علمی اختصاص دهند. دریافت كمك های دولتی خیلی دشوار می باشد و نیازمند مصوبه های مجلس است.
باید همكاری صنعت و خانه های ریاضیات نهادینه شود​
وی هم چنین یكی دیگر از تعامل های صنعت و خانه های ریاضیات را حل مسائل صنعت توسط دانشجویان و استادان این موسسات معرفی نمود و اضافه كرد: ما كاملا آمادگی این را داریم كه صنایع مسائل و مشكلاتشان را با خانه های ریاضیات مطرح كنند و ما مسائل را در قالب پروژه هایی برای دانشجویان و استادانی كه با همكاری می كنند، حل نماییم. دو یا سه سال پیش مسئولان یكی از صنایع تولید لوازم خانگی در اصفهان برای بهبود عملكرد خود به سراغ خانه ریاضیات اصفهان آمدند و ما پروژه مشتركی را با آن ها انجام دادیم و آن ها از ایده هایی كه در خانه ریاضیات مطرح شده بود، استفاده كردند. فقط كافی است كه صنایع یك قدم جلو بیایند. باید همكاری صنعت و خانه های ریاضیات نهادینه شود. اگر نام خانه های ریاضیات مرتب مطرح شود، پس از یكی دو پروژه، همكاری میان صنایع و خانه های ریاضی تسهیل می گردد.
مدیر خانه ریاضیات اصفهان در انتها با اشاره به اینكه یكی از راهكارهای طرح شده در جلسات با مسئولان شهرداری تعامل با صنعت است، اظهار داشت: ما بارها در خانه های ریاضیات تلاش كردیم كه صنایع را جذب نماییم. یكی از راهكارهایی هم كه الان مطرح شده، این است كه خود شهردار به مدیران صنایع خانه ریاضیات را معرفی نماید و پس از اینكه حمایتی جلب شد، صنایع ترغیب می شوند همكاری كنند.



1397/08/05
14:50:47
5.0 / 5
5298
تگهای خبر: حقوق , خدمات , دولتی , صنایع
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
فوری خرید