سرپرست سازمان توسعه تجارت مطرح كرد:

صادرات سالانه 3 میلیارد دلار كالا به افغانستان

صادرات سالانه 3 میلیارد دلار كالا به افغانستان

به گزارش فوری خرید سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: فراهم كردن بسترهای لازم و ارائه تسهیلات مطلوب به تجار و سرمایه گذاران خارجی و داخلی در مرز دوغارون سبب توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار می شود.


محمدرضا مودودی در گفت و گو با ایسنا، در حاشیه سفر به شهرستان تایباد و بازدید از مرز مشترك ایران و افغانستان، اظهار نمود: گمرك دوغارون با بیشتر از ۱۰۰ سال قدمت یكی از كلیدی ترین گمركات مرزی كشور شمرده می شود و همجواری آن با كشور افغانستان زمینه را برای توسعه فراهم نموده است.
وی افزود: بازارپسندی كالاهای ایرانی در افغانستان سبب شده صادرات و ترانزیت بوسیله این معبر رسمی با افزایش شایان توجهی مواجه باشد اما در این میان زیرساخت ها برای تجار ایرانی كه مقرر است در این زمینه فعالیت كنند، در حد مطلوبی نیست.

مودودی با عنایت به صادرات سالانه بیشتر از سه میلیارد دلار كالا از ایران به افغانستان، مطرح كرد: این آمار صادرات نشان دهنده تقاضای بالا در كشور همسایه است كه عامل مهمی برای رشد تولیدكنندگان داخلی و فروش كالاهای ایرانی است.

وی اشاره كرد: با عنایت به مشكلات موجود در كشور افغانستان از لحاظ امنیت باید زمینه های لازم برای آسودگی خاطر تجار برای صادرات كالاهای مورد نیاز در كشور مقابل فراهم گردد و مرز دوغارون با امنیت بالایی كه دارد، بهترین فرصت در این امر مهم می باشد. از طرفی بالا رفتن حجم صادرات بوسیله این گذرگاه فرصت شغلی در منطقه را فراهم می آورد.

مودودی بیان كرد: آسان سازی روند صادرات، ترازیت و واردات می تواند گامی مثبت و محكم در جهت برقراری روابط دو سویه باشد و این اقدام زمینه ساز رونق اقتصادی در ایران خواهد بود.

او صادرات محصولات كشاورزی از سمت مرز دوغارون به كشور افغانستان را عاملی دیگر در رشد و توسعه اقتصادی ذكر كرد و اظهار داشت: با عنایت به اینكه استان خراسان رضوی یكی از قطب های كشاورزی كشور شمرده می شود، باید در حوزه فرآوری محصولات كشاورزی به سمت بازارهای هدف در افغانستان نگاه ویژه ای شود.

افزایش صادرات به افغانستان

همین طور عضو هیئت مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران عنوان كرد: این صندوق، كار صدور متنوع بیمه نامه و ضمانت نامه صادراتی به منظور پوشش ریسك سیاسی، اقتصادی و تجاری صادركنندگان كالا و خدمات را بر عهده دارد و در كنار بانك توسعه صادرات ایران، برای توان افزایی صادركنندگان كالا و خدمات و نیز كاهش نگرانی بازگشت سرمایه و كاهش ریسك فعالیت صادراتی، تلاش دارد.

آرش شهرآئینی اظهار داشت: امسال حدود ۸۵۰ میلیون دلار از صادرات كشور تحت پوشش این صندوق قرار گرفته و این رقم نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۴۰ درصد افزایش داشته است.

وی اشاره كرد: صادرات به افغانستان بزرگترین تقاضای تجار ایرانی است در صورتیكه هیچ سامانه ای برای دسترسی به اطلاعات مالی و اعتباری تجار افغانستانی وجود ندارد تا صادرات بدون دغدغه مالی صورت گیرد.

شهرآئینی بیان كرد: بیشترین اقلامی كه بوسیله مرزهای ایران صادر می شود، به سمت كشورهای شرق آسیاست و بازار افغانستان بالاترین تقاضا را دارد.

وی اظهار نمود: سوژه شناسایی بازارهای جدید چه در سطح كلان و چه در سطح شناسایی خریداران در كشورهای جدید، جزو راهكارهای مهم صندوق ضمانت صادرات در این حوزه می باشد. یكی از خدماتی كه صندوق ضمانت صادرات می تواند انجام دهد، شناسایی اعتبار طرف های تجاری و بازارهای جدید صادراتی است. با این رویه می توان فضای مستعدتری را برای صادرات فراهم نمود.

این عضو هیئت مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران اظهار داشت: در این زمینه، صندوق ضمانت صادرات با عنایت به بانك اطلاعاتی گسترده ای كه از میلیون ها شركت در سرتاسر جهان در اختیار دارد، می تواند در مورد اعتبارسنجی خریداران جدید به صادركنندگان كمك نماید و ریسك عدم شناخت از بازارهای جدید را برای آنها كم كند. لازم به ذكر است این ریسك ها به نیابت از دولت توسط صندوق ضمانت صادرات پوشش داده خواهد شد.




منبع:

1398/05/24
09:15:45
5.0 / 5
5106
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , بازار , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
فوری خرید