اثرات مخرب تغییر اقلیم بر دریاها و اقیانوس ها

اثرات مخرب تغییر اقلیم بر دریاها و اقیانوس ها

به گزارش فوری خرید رئیس پژوهشکده میگوی کشور گفت: پدیده تغییر اقلیم اثرات مختلفی بر اکوسیستم آبی و زنجیره های غذایی وابسته داشته است.



به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا تغییرات اقلیمی سال هاست که اکوسیستم های طبیعی در دنیا را تهدید می کند و همیشه تلاش پژوهشگران و فعالان عرصه محیط زیستی و منابع طبیعی براین بوده تا ضمن آگاه سازی بشر از نتایج این تغییرات، راهکارهایی برای کاهش خسارت و در نهایت نجات زمین پیدا کنند. ایران نیز از قاعده تغییرات اقلیمی مستثنی نبوده و چندین سال است که اثرات آن بر بخش های مختلف مشهود است.

یکی از این اکوسیستم های طبیعی که تغییرات اقلیمی بر آن اثر مخرب گذاشته است، اکوسیستم آبی است و بنا بر گفته رئیس پژوهشکده میگوی کشور ارائه راهکارهای منطقی برای جلوگیری از کاهش ذخایر آبی کشور لازم است و اگر فکری به حال آن نشود تبعات بسیاری در پی خواهد داشت.

عقیل دشتیان نسب در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه میزان تولیدات اولیه دریاها و اقیانوس ها بطور کامل تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار دارد، اظهار نمود: بنا بر این تعریف پروژه هایی که بتوانند میزان و نحوه تاثیرگذاری تغییرات اقلیمی را بررسی نموده و چاره ای منطقی برای جلوگیری از کاهش ذخایر عرضه کنند، به شدت لازم است.

وی افزود: پدیده تغییر اقلیم اثرات مختلفی بر اکوسیستم آبی و زنجیره های غذایی وابسته داشته است؛ این پدیده بر گونه های مختلف ماهیان تاثیرات متفاوتی دارد. همچون این تغییرات، می توان تاثیر بر چرخه زندگی، پراکنش گونه، ساختار جامعه، میزان تولید، ارتباط با سایر گونه ها، پویایی جمعیت، شیوع گونه مهاجم و دسترسی انسان به منابع دریایی به وسیله صید و صیادی را نام برد.

رئیس پژوهشکده میگوی کشور با اعلان اینکه نتایج تحقیقات حاکی از تاثیر مخرب تغییرات اقلیمی بر تعدادی از گونه های آبزیان است، عنوان کرد: بر این اساس، اگر چاره ای برای این منظور اتخاذ نشود، جامعه صیادی که بخش مهمی از مردم مناطق ساحلی را می سازند، در سال های آتی با مشکلات اقتصادی جدی مواجه خواهند شد.

به گفته وی، مدیریت بر آبزیان تنها به ادوات صیادی و شناورها محدود نمی گردد و باید موضوع جدیدی به نام تغییرات اقلیمی بعنوان یکی از با اهمیت ترین رخدادها به شمار رود. این مبحث نیاز به تعاریف جدید و تغییرات در مدیریت ذخایر و بهره برداری و همین طور اولویت های بازسازی ذخایر آبزیان دارد. بر همین اساس، ایجاد مشاغل جدید و نیز شکل های نوین بهره برداری از دریا از اکنون باید پیش بینی و برای آنها برنامه ریزی شود.

دشتیان نسب افزود: برمبنای نتایج تحقیق، کاهش هر تن از ماهیان مورد بررسی در پروژه بررسی اثرات تغییر اقلیم بر زی توده و ترکیب صید ماهیان دریایی خلیج فارس در هر سال چنانچه قیمت ها ثابت فرض شود، بیش از ۳۰ میلیارد تومان از گردش مالی آن کاهش می دهد. باتوجه به روند نزولی کاهش ذخایر مورد بررسی در سالهای مختلف، در تحقیق حاضر، زیان حاصل از تغییرات اقلیمی ۳۰ میلیارد تومان را می توان بعنوان حداقل میزان محاسبه قرار داد و بر این اساس، کاهش ذخایر و اثرات آن بر اقتصاد جامعه صیادی را تا حدود زیادی پیش بینی نمود.

وی تاثیر عوامل تغییر اقلیم تشریح نمود و اظهار داشت: میزان تبخیر در دو حوضه بوشهر و خوزستان بر خانواده سرخو ماهیان موثر بوده ولی در آب های استان بوشهر عوامل دیگری مانند سرعت باد، درجه حرارت و کلروفیل نیز بر فراوانی این ماهیان موثر بوده اند.

رئیس پژوهشکده میگوی کشور افزود: درجه حرارت هوا و دریا در آب های خوزستان و بوشهر بر هامور ماهیان اثرات مدلول داری داشته اند. همین طور میزان کلروفیل و تبخیر در آب های خوزستان و بوشهر بر ماهی حسون اثرات بیشتری دارند. ضمن اینکه وضعیت صید و ذخیره ماهی حلوا سفید نشان میدهد که اینگونه نسبت به درجه حرارت محیط رابطه مدلول دار داشته و در آب های خوزستان و بوشهر، ذخایر ماهی حلوا سیاه با سرعت باد و میزان کلروفیل مرتبط می باشد.

وی به کارگیری اطلاعات محیطی و اکولوژیک در مدیریت بهینه صید آبزیان دریایی را با اهمیت ترین دستاورد پروژه بررسی اثرات تغییر اقلیم بر زی توده و ترکیب صید ماهیان دریایی خلیج فارس در پژوهشکده میگوی کشور دانست و اظهار داشت: البته پروژه مذکور هنوز به انتها نرسیده اما بعد از اتمام آن، اطلاعات لازم در اختیار سازمان شیلات ایران قرار خواهد گرفت تا از آن در مدیریت ذخایر آبزیان بهره برداری شود.





منبع:

1400/01/20
21:52:57
5.0 / 5
1386
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
فوری خرید