چرا کیفیت ماکارونی ها کم شد!؟

چرا کیفیت ماکارونی ها کم شد!؟

عضو انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات ماکارونی اظهار داشت که به سبب کاهش تولید گندم مارون (مخصوص تولید ماکارونی) در پی مشکلات آبی و همین طور وجود مشکلاتی در واردات، گندم مورد استفاده خیلی از تولیدکنندگان، مخصوص نان است که موجب افت کیفیت ماکارونی و در کنار نوسانات نرخ ارز موجب از دست رفتن برخی بازارهای صادراتی، خصوصاً عراق شده است.


به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، سید یاسر میراحمدی در نشستی خبری با اعلان اینکه در وضعیت فعلی گندمی که به تولیدکنندگان ماکارونی اختصاص می یابد پاسخگوی ظرفیت تولید نیست، اشاره کرد: بنا بر این خیلی از تولیدکننده ها گندم را با نرخ آزاد ۵۰۰۰ تومان می خرند و قیمت تمام شده بالا رفته است. دولت گندم یارانه را با نرخ ۲۷۰۰ تومان به تولیدکنندگان می دهد، اما هم اکنون گندم به اندازه ظرفیت تولید در اختیار تولیدکنندگان قرار نمی گیرد، بنا بر این آنها مجبور هستند قسمتی از نیاز خودرا از بازار آزاد تامین کنند.
بگفته وی سرانه مصرف ماکارونی در ایران شش کیلو، اما سرانه کشورهای اروپایی ۲۶ کیلو است. در ایران برنج جزو اولین محصولات در سبد کالایی خانوار است، اما در کشورهای اروپایی بیشترین تقاضا برای ماکارونی وجود دارد، از جانب دیگر در سالهای اخیر تورم و کاهش قدرت خرید موجب کاهش تقاضایی مصرف در ایران شده است و مصرف کننده ها بیشتر به سمت کالای جایگزین مثل مصرف نان رفته اند.
فعالیت ۶۲ درصدی ظرفیت تولید ماکارونی
عضو انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات ماکارونی در ادامه با اعلان اینکه ظرفیت تولید ماکارونی در ایران یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است، اظهار داشت: در وضعیت فعلی به علت مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه حدود ۷۵۰ هزار تن از این ظرفیت فعال است. این تولید مربوط به مجموع اسپاگتی، رشته آش، رشته پلو، رشته سوپ و غیره است که به طور متوسط سالانه ۴۵۰ هزار تن از آن در داخل مصرف و مابقی صادر می شود.
البته او از کاهش حدود ۵۰ درصدی تولید ماکارونی طی یک سال قبل آگاهی داد و اظهار داشت: در مواردی به علت نبود گندم خط تولید کلا تعطیل می شود. از جانب دیگر هزینه تولید در ایران به علت افزیش قیمت مواد بسته بندی، حمل و نقل و نیروی انسانی بالا رفته است، اما قیمتی که سازمان پشتیبانی از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان سال ۱۳۹۹ تعیین شده تا کنون تغییری نکرده است. اگر قیمت در بازار بالا رفته هم تولیدکنندگان بدون مجوز سازمان حمایت آنرا اعمال کردند، چونکه در غیر این صورت باید با زیان محصولات خودرا عرضه می کردند.
چرا کیفیت ماکارونی کم شد؟
میراحمدی با اعلان اینکه گندمی که به تولیدکننده های ماکارونی داده می شود، گندم مارون، ویژه تولید ماکارونی نیست، اظهار نمود: گندمی که هم اکنون به تولیدکننده ها داده می شود ویژه تولید نان است، بنا بر این برای تولید ماکارونی کیفیت پایینی دارد. این در حالیست که برای تولید آرد ویژه ماکارونی هر کیلو گندم تنها ۳۰ درصد از آن آرد را تامین می کند.
وی ادامه داد: در ایران قبلا گندم دوروم که محصول تولید ماکارونی است در استانهای خوزستان و فارس کشت می شد که در حالا بخش زیادی از این زمین ها به کشت برنج اختصاص پیدا کرده اند، بنا بر این آرد ویژه ماکارونی باید بوسیله واردات تامین گردد.
عراق را از دست دادیم
میراحمدی با اعلان اینکه بازار صادراتی عراق به علت نوسانات نرخ ارز و بی کیفیتی کالا از دست رفت، اظهار نمود: در ایران بدون توجه به پیشرفت ترکیه، مصر و عربستان همچنان برای صادرات مانع تراشی شد و ما بازار عراق و افغانستان را از دست دادیم. همین گندم بی کیفیت موجب شد محصول ایرانی در عراق تبدیل به خوراک دام و طیور شود و حتی یک محصول صادراتی را در عراق آتش زدند، این در حالیست که به لحاظ بهداشتی عراق بسیار پایین تر از ایران است. حالا ترک ها این بازار را گرفته اند. اما شرکت هایی که توانستند سهمیه گندم وارداتی را استفاده کنند محصولات خودرا به امارات، اروپا و فروشگاه های ایرانی در آمریکا هم صادر کردند.
همین طور بگفته عضو انجمن صنفی کارفرمایان و تولید کنندگان ماکارونی مشکلات تولید و تامین سرمایه در گردش سبب شده تولیدکنندگان ماکارونی قسمتی از بازارهای صادراتی خودرا از دست بدهند. همین طور در ایران ۲۲ ارگان دولتی و خصوصی برای صادرات محصولات تصمیم می گیرند، این در حالیست که در دنیا تنها یک ارگان برای قوانین و مقررات صادرات تصمیم گیری می کند. بطور کلی در ایران صدور مصوبات و دستورالمل های بخشی صادرات کالا را تحت تاثیر قرار داده است.
میراحمدی با تاکید بر این که تامین آرد باکیفیت کمک می نماید شرکتها ارزآوری بیشتری بوسیله صادرات داشته باشند، اظهار داشت: بطور قطع اختصاص سهمیه گندم وارداتی برای توسعه صادرات می تواند یک راهکار موثر باشد.
سهم ایران از بازارهای صادراتی، کمتر از ۱ درصد!
بگفته او هم اکنون سهم ایران از بازار جهانی ماکارونی ۰.۷ درصد و سهم ترکیه از این بازار حدود ۱۰ درصد است.



1400/06/06
22:49:06
5.0 / 5
937
تگهای خبر: بازار , خرید , خصوصی , دولتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
فوری خرید