افزایش مجدد قیمت کره

افزایش مجدد قیمت کره

فوری خرید: مشاهدات بازار حاکی از آنست که قیمت هرقالب کره 50 گرمی از 5000 تومان در ماه های قبل به 7000 تومان و قیمت هر قالب کره 100 گرمی نیز از حدود 10هزارتومان به حدود 14هزارتومان رسیده است.



به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، سالهای قبل ارز ۴۲۰۰ تومانی به کره وارداتی تعلق می گرفت که عرضه کره وارداتی شهریور سال ۱۳۹۹ به پایان رسید و ارز ترجیحی برای واردات آن هم مجدداً تخصیص نیافت. همین طور کره از گروه یک کالایی به گروه دو کالایی نیز تغییر وضعیت داد و واردکنندگان مجاز به واردات کره با ارز نیمایی شدند. وارداتی که بنابر نظر خیلی از فعالان این صنعت توجیه اقتصادی نداشت و در نهایت شرکت های لبنی دست به تولید انبوه کره زدند و کره هایی که هم اکنون در کشور تولید و بسته بندی می شوند، از خامه های استحصال داخلی بوده و قیمت آن بر طبق قیمت چربی محاسبه می شود.

براساس گزارش های سال ۱۳۹۹، قیمت هر قالب کره ۱۰۰ گرمی پیش از حذف ارز ترجیحی حدود ۴۰۰۰تومان بود که در شهریور ماه سال قبل به ۸۰۰۰ تومان رسید. البته این ۸۰۰۰ تومان هم ثابت نماند و در آخر سال ۱۳۹۹ و ابتدای سال ۱۴۰۰ قیمت این محصول لبنی به کیلویی حدود ۱۰۰ هزارتومان هم رسید؛ بطوریکه قیمت هرقالب کره ۵۰ گرمی ۵۰۰۰ تومان و هر قالب ۱۰۰ گرمی برای مصرف کننده حدود ۱۰ هزارتومان شد که این رقم تا ۱۲ هزارتومان هم در بعضی برندها پیشروی کرد.
هم اکنون نیز بر طبق مشاهدات میدانی قیمت هرقالب کره ۱۰۰ گرمی در خرده فروشی های سطح شهر تهران به حدود ۱۴ هزارتومان و هرقالب کره ۵۰ گرمی نیز به ۷۰۰۰ تومان هم رسیده است. یعنی هرکیلو کره تولید داخل حدود۱۴۰ هزارتومان!

افزایش ۱۰ هزارتومانی قیمت کره از سال قبل تا حالا این محصول لبنی را از سبد غذایی خیلی از خانواده ها حذف کرده است. افزایشی که انجمن صنایع فرآورده های لبنی علت آنرا بالا رفتن قیمت شیرخام و به تبع آن بالارفتن قیمت چربی از ۶۰ تومان در آذرماه سال قبل به ۸۰ تومان هم اکنون و افزایش هزینه های تولید در سالجاری می داند و معتقد می باشد شرکت های لبنی برای ادامه کار و جلوگیری از ضرر و زیان ناچار به افزایش قیمت ها هستند و اگر تعدادی از محصولات لبنی از سبد غذایی مردم حذف گردیده است دولت باید به دنبال راه کاری برای حل آن باشد و اساسا راه کار آن زدن از جیب تولیدکننده به نفع مصرف کننده نیست و اگر تولیدکننده ضرر کند دیگر رغبت تولید نخواهد داشت.

البته در این میان فقط کره نیست که گران شده است. شیر، ماست، پنیر، خامه و سایر محصولات لبنی نیز در این شش ماهه ابتدایی سال در کنار اقلام دیگری چون مرغ، گوشت، میوه، برنج، روغن و نان و... با افزایش قیمت همراه بوده اند و عدم برنامه ریزی درست، عدم نظارت بموقع بر بازار و سومدیریت ها سبب شده که سبد خانوار روز به روز کوچکتر شود و مصرف کننده در ازای پرداخت بهای بیشتر کالای کمتر و باکیفیت پایین تری دریافت کند.

موضوعی که بنظر می رسد دولت جدید باید بیش از پیش به آن توجه کند و حال باید دید وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صمت و سایر نهادهای مربوطه با حضور مدیران جدید چه برنامه های برای ساماندهی بازار مواد غذایی و کاهش فشار از دوش مردم دارند.





منبع:

1400/06/27
12:23:46
5.0 / 5
714
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
لینک دوستان فوری خرید
فوری خرید