در نشست تفحص عدالت در بودجه عنوان شد؛

رای مجلس به کلیات بودجه نشان دهنده تایید حذف ارز ترجیحی نیست

رای مجلس به کلیات بودجه نشان دهنده تایید حذف ارز ترجیحی نیست

به گزارش فوری خرید عضو کمیسیون تلفیق اظهار داشت: این که گفته می شود رأی مجلس به کلیات بودجه به مفهوم تائید حذف ارز 4200 تومانی است، درست نیست البته طبیعتاً بار مالی حذف 400 هزار میلیارد تومان و تراز کردن مشکل است.



به گزارش فوری خرید به نقل از مهر مهدی عسگری، عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در نشست تخصصی «تفحص عدالت در بودجه ۱۴۰۱» اظهار نمود: بودجه فقط دخل و خرج دولت نیست و تأثیر مستقیمی روی معیشت مردم می گذارد بنا بر این نباید با تصمیمات انتزاعی، تک بُعدی و دور از واقعیت، معیشت مردم را تحت فشار بگذارد.
وی افزود: این که گفته می شود رأی مجلس به کلیات بودجه به مفهوم تائید حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است، درست نیست البته طبیعتاً بار مالی حذف ۴۰۰ هزار میلیارد تومان و تراز کردن آن در بودجه بحث سنگینی است. پیرامون همین موضوع جلسات مختلفی برگزار شده است و مسئولین دولتی هم آمدند و توضیحات دادند و جالب اینجاست هر چه توضیحات بیشتری ارائه شد، نمایندگان کمتر اقناع شدند.
عسگری اضافه کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۱، ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برای دارو و گندم کنار گذاشته شده که ۴۰ مورد برای تجهیزات پزشکی و دارو است و وزارت بهداشت می گوید «من حداقل برای رفع نیاز ۷۰ هزار میلیارد تومان می خواهم» که این نشان میدهد همین جا کسری وجود دارد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی اظهار نمود: تعارض های گفته شده در حرف های مسئولین نشان میدهد برنامه منسجمی وجود ندارد و برخی نماینده ها که قبلاً در موافقت با کلیات بودجه صحبت کرده بودند، الان مخالفت می کنند.
وی تاکید کرد: در نهایت ما اعلام کردیم که دولت سیاست های جبرانی را ارائه کند و یک برنامه ۱۵-۱۴ صفحه ای با نام محرمانه «غیرقابل استناد» به ما دادند و در آن نوشته شده بود «برای آبان ۱۴۰۰» یعنی برنامه ای که دولت همان موقع می خواست اجرا نماید و نتوانست، برای ۱۴۰۱ ارائه کرده در صورتیکه منابع آنرا پیش بینی نکرده است. حتی ۶۶ هزار میلیارد تومانی که برای پشتیبانی از تولید بود را در اصلاحیه برای بودجه حمایتی آوردند.
عسگری اظهار داشت: سازمان برنامه می گوید «با حذف ارز ترجیحی ۷.۶ درصد تورم اضافه می شود» که همین عدد نشان میدهد برآوردها دقیق نیست. مگر می شود تمام اقلام اساسی مردم چند برابر شود و اقلام دیگر ثابت بماند؟
وی افزود: از یکی از مسئولین سازمان برنامه بودجه سوال شد که چقدر به این برنامه اطمینان دارد و وی پاسخ داد بیش از دو سال است که درحال کار کردن روی این برنامه هستیم. این معلوم می کند این طرح حاصل پخت و پز کدام تفکر است. ما می گوئیم حداقل به مردم سهمیه کالا بدهید که می گویند توانش را نداریم. اگر توانش نیست چه اصراری هست که در وضعیت فعلی جامعه را به هم بریزید.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که بودجه شرکت های دولتی ۷۲۰ هزار میلیارد تومان بیش از کل بودجه کشور است، افزود: ما ۸-۷ هلدینگ داریم که بودجه شان با بودجه کل دولت برابری می کند و در همین شرکتها است که رانت ها، حقوق های نجومی و زد و بندها اتفاق می افتد. چرا برای کنترل تورم صحبتی از آنها نمی شود؟ چرا به خلق پول بانکهای خصوصی توجهی نمی شود؟
وی در آخر با اعلان اینکه تجربه نشان میدهد افزایش نرخ دلار بیشتر از تأثیر خلق پول بر تورم بوده است، اضافه کرد: یک خط قرمزی گذاشتند که «نمی خواهیم خلق پول کنیم» و حاضر هستند که با این مبنا دست به هر جراحی بزرگی در اقتصاد بزنند.


منبع:

1400/11/04
11:15:19
5.0 / 5
700
تگهای خبر: اقتصاد , تجربه , تخصص , حقوق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
فوری خرید