سهم شهر آفتاب در تقویم نمایشگاهی چقدر است؟

استخوان لای زخم ۲۰ ساله تهران در انتظار توافق وزارت صمت

استخوان لای زخم ۲۰ ساله تهران در انتظار توافق وزارت صمت

به گزارش فوری خرید، بعد از حدود ۲۰ سال که دولت و مدیریت شهری به این نتیجه رسیدند تا نمایشگاه ها از تهران انتقال یابد، هنوز تصمیم گیری در رابطه با این مورد بعنوان یک استخوان لای زخم که مشکلات بسیاری را برای شهروندان تهرانی به همراه داشته، منتظر توافق وزارت صمت باقی مانده است.


به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، سال هاست شهروندان تهرانی در روزهایی از سال با ترافیک های سنگین و غیرمعمول در بعضی ساعات روز مواجهند که ریشه آن در بزرگراه سئول و محل برگزاری نمایشگاه های بین المللی تهران قرار گرفته است؛ مشکل ۲۰ ساله ای که با همه تلاش ها برای انتقال نمایشگاه ها از تهران حل نشده و اختلال در معابر بزرگراهی، درگیر کردن شبکه معابر اطراف، ایجاد نارضایتی برای اهالی محله های همجوار و همینطور از میان رفتن ساعت ها از وقت مردم در ترافیک را به همراه دارد.
مشکلاتی که هر بار با برگزاری نمایشگاهی پرمخاطب دردسر ساز شده و تا یک نمایشگاه دیگر مبحث انتقاد مدیریت شهری و پلیس راهور می شود، ولی پیگیری ها و طرح انتقادات بعد از گذشت ۲۰ سال بی نتیجه باقی مانده است. گاهی با برگزاری نمایشگاه پرمخاطب در سئول داستان تکراری ترافیک و مشکلات برای مردم تهران مطرح شده و گاهی هم با برگزاری نمایشگاه در مصلی تهران و بوستان گفتگو. ترافیک ناشی از برگزاری این نمایشگاه ها شبکه بزرگراهی تهران را تحت تأثیر قرار می دهد و در این روزهای پرترافیک، پایتخت نشینان هستند که باید تاوان برگزاری نمایشگاه را در گوشه دیگری از شهر بدهند.
اولین بار در سال ۱۳۸۰ بحث ضرورت انتقال نمایشگاه های بزرگ و پرمخاطب از تهران عنوان شد و در نهایت با مصوبه شورای دوم شهر تهران در سال ۱۳۸۴، مقرر شد شهر نمایشگاهی جدیدی در جنوب تهران راه اندازی شود و نمایشگاه بین المللی تهران به آن مکان منتقل شود که برای نخستین بار در دوران شهرداری محمود احمدی نژاد راه اندازی این طرح کلید خورد. شهر آفتاب که مقرر بود طی دو سال راه اندازی شود در نهایت در سال ۱۳۹۵ همزمان با بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به صورت رسمی راه اندازی شد.
شهر آفتاب راه اندازی شد تا انتقال نمایشگاه ها به این محل شاید بتواند بخشی از مشکلات ناشی از ترافیک را در تهران کاهش دهد؛ اما این گونه نشد و این داستان و برگزاری مجدد بعضی از نمایشگاه ها تا همین نیمه مردادماه سال ۱۴۰۱ و برگزاری نمایشگاه ساختمان در سئول ادامه داشته است. شورای شهر تهران در دیماه سال قبل و در سی و سومین جلسه علنی این شورا هم طرح اجبار شهرداری تهران به انتقال نمایشگاه بین المللی تهران به مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب را به تصویب رساند تا شاید یکی از معضلات لاینحل مدیریت شهری را حل کند، اما گویی در سایه نبود مدیریت یکپارچه شهری، بخشی از مصوبات شورای شهر تهران اجرایی نمی گردد.
بر مبنای طرحی که شورا با ۹ تبصره برای انتقال نمایشگاه ها به شهر آفتاب به تصویب رساند، شهرداری تهران باید با هماهنگی وزارت صمت نسبت به تنظیم تقویم نمایشگاهی سالجاری در محل نمایشگاه شهر آفتاب اقدام می کرد و هر ۳ ماه یک مرتبه گزارش را به شورای اسلامی شهر عرضه می کرد که چنین اتفاقی نیفتاده و شاید قبل از هر دستگاه دیگری شورا باید شهرداری را در مقام پاسخگویی قرار دهد که مصوبه شورا را اجرا نکرده و حتی این انتقاد هم به شهرداری وارد است که چرا نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری شهر تهران به جای شهر آفتاب در بوستان گفتگو که محل برگزاری نمایشگاه نیست، برگزار شد.
به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، در همین راستا مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در گفتگو با ایسنا، در رابطه با منافع مالی برگزاری نمایشگاه ها باتوجه به این که مدیریت مرکز نمایشگاهی شهر آفتاب در اختیار شهرداری تهران است، می گوید: نباید بحث زندگی مردم و آرامش و آسایش مردم را به منافع تجاری یک سازمان گره بزنیم که چون یک سازمان نیاز دارد درآمد داشته باشد پس تلاش کند به زندگی مردم صدمه بزند و خللی در زندگی آنها ایجاد نماید. متاسفانه در این چند روزی که نمایشگاه ساختمان برگزار شد همچون گذشته شاهد ایجاد این خلل بودیم.
وی می افزاید: البته سازمان نمایشگاه ها علل دیگری را مطرح می کند و آنقدر این درآمد برای وزارت صنعت مهم نیست که برای آن شهر را به هم بریزند که درآمد داشته باشند، تصور نمی کنم برای درآمد باشه گرچه بحث درآمد هم مطرح است و نگهداشت مرکز نمایشگاه های بین المللی تهران (سئول) هم حائز اهمیت است؛ اما این هزینه ها از برگزاری نمایشگاه های تخصصی که ایجاد ترافیک نمی کند هم تأمین می شود و کمبود درآمدی نخواهند داشت، ولی برگزاری نمایشگاهی همچون نمایشگاه ساختمان یا اتومبیل و نمایشگاه های پر رفت و آمد با مخاطب زیاد نباید در آن محل برگزار گردد.
وی ادامه می دهد: اعلام نموده بودند نمایشگاه ساختمان بسیار وسیع است و در شهر آفتاب جا به حد کافی نیست؛ بدون شک برگزاری نمایشگاه وسیع در مدت زمان محدود ۴ روز که افراد زیادی رجوع می کنند صحیح نیست که در سئول برگزار گردد چ باید بگونه ای تدبیر شود یا اینقدر فشرده در مدت ۴ روز نباشد یا بگونه ای برگزار کنند که در شهر آفتاب جا بگیرد، البته در برنامه داریم که شهر آفتاب توسعه پیدا کند. بطور قطع اگر نمایشگاه ها به آنجا منتقل شود بخش توسعه ای شهر افتاب هم توسط بخش خصوصی صورت خواهد گرفت.
رئیس شورای شهر تهران تاکید می کند: درصورتیکه نمایشگاه های شهرداری هم که در محل بوستان گفت و گو برگزار می گردد پر تردد باشد و ایجاد راه بندان کند بطور قطع نباید در آنجا برگزار گردد ولی اینها معمولاً همانند نمایشگاه های تخصصی است که اعلام کردیم برگزاری آن حتی در سئول هم ایرادی ندارد. چون به طور مثال یک سالن نمایشگاه می شود که ترافیک گسترده را درپی نخواهد داشت، ولی اگر این نمایشگاه ها هم ایجاد ترافیک کند نه تنها موافق نیستیم بلکه نخواهیم گذاشت آنجا برگزار شود؛ به دوستان شهرداری اعلام نموده ام که محل بوستان گفت و گو نمایشگاه نیست؛ بلکه نمایشگاه گل و گیاه است.
وی اظهار می کند: با وزیر صمت و رئیس سازمان نمایشگاه ها صحبت کردم و این مشکلات را قبول داشتند و از مشکلات بوجود آمده برای شهروندان ناراحت بودند و مقرر شد جلسات دیگری برای هماهنگی داشته باشیم؛ بنابراین باید جلسه ای داشته باشیم و با بازبینی تقویم نمایشگاهی، تقسیم نماییم که هر یک از نمایشگاه ها در کجا برگزار گردد که این کار با حضور رئیس پلیس راهور به انجام می رسد تا مسائل ترافیکی هم در نظر گرفته شود.
پیش تر هم چمران در حاشیه برگزاری هشتاد و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران اظهار داشته بود: شورا هر کاری می توانسته در رابطه با انتقال نمایشگاه ها از تهران انجام داده است. درست است که برگزاری نمایشگاه در سئول در یک اتوبان شهر ترافیک ایجاد می کند؛ اما در همه شهر تأثیرگذار است بشکلی که در اتوبان چمران ترافیک بیشتر دیده می شود و در جای دورتر ترافیک کمتری شکل می گیرد.
ریاست شورای شهر تهران با تاکید بر این که مبحث برگزاری نمایشگاه ها در محل شهرآفتاب، هم مصوبه شورا و هم مصوبه هیأت دولت را دارد، افزوده بود: در ابتدای دوره دوم شورای اسلامی شهر تهران حتی تأیید دولت آقای خاتمی را داشت که جلسه ای برگزار و تصمیم گرفته شد نمایشگاه های پرمخاطب در این محل برگزار نشود. در آن زمان آقای قالیباف مسئول نیروی انتظامی بودند که مقرر شد نمایشگاه های پرمخاطب در این محل برگزار نشود. اما متأسفانه این افراد خویش را متعهد به اجرای این مصوبه نمی دانند چون که سیستم یکپارچه شهری وجود ندارد و آنها خویش را در حد یک وزارت خانه می دانند؛ بنابراین باید مطالبه عمومی شکل بگیرد. ما کار خویش را در شورای دوم، سوم و حتی حال حاضر انجام داده ایم.
وی ادامه داده بود: درآمد سازمان نمایشگاه ها شاید با برگزاری نمایشگاه ها در شهرآفتاب کم شود، اما این دلیل نمی تواند باعث شود که مردم را بیازارند و ترافیک گسترده ایجاد کنند. باید این تصمیم را بگیرند، در غیر این صورت ما تصمیم دیگری اتخاذ خواهیم کرد. در گذشته یک مرتبه این مورد را اجرا نکردند و ما در مقابل درب نمایشگاه خاکروبه ریختیم، بنابراین شهرداری می تواند از این کارها هم انجام دهد.
آیا شهر آفتاب ظرفیت مورد نیاز برای انتقال نمایشگاه ها از تهران را دارد؟
مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب در جنوب تهران، در کنار عوارضی آزادراه تهران-قم و در ضلع جنوبی دانشگاه شاهد واقع شده است. مساحت کل نمایشگاه حدود ۱۳۸ هکتار است. این مجموعه دارای یک ورودی شرقی از راه اتوبان تهران – قم و یک ورودی از کمربندی شهر آفتاب است.
مهدی چمران در رابطه با آمادگی شهر آفتاب برای انتقال نمایشگاه ها به این محل با تاکید بر ضرورت توسعه این مجموعه توسط بخش خصوصی، می گوید: گفته می شود که برای نمایشگاه کتاب در محل شهر آفتاب جای کافی وجود ندارد که درست می گویند. ما باید این فضا را در شهر آفتاب ایجاد کنیم؛ اما نمایشگاه های دیگر می تواند در شهر آفتاب برگزار گردد. دو باری هم که نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب برگزار شد چادر زده شد و از این فضاها استفاده کردند. بنابراین روی برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب پافشاری نکردیم؛ اما این محموعه آماده است و کار خویش را انجام می دهد. هر چند که چهار سال تعطیل بوده اما این مورد نباید سبب شود که این محل از حیز انتفاع بیفتد.
تشکری هاشمی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران هم در رابطه با ضرورت توسعه شهر آفتاب می گوید: شهرداری مکلف است در بودجه ۱۴۰۱ پیشبینی برای تاسیسات دائمی نمایشگاه شهر آفتاب انجام دهد البته زیرساخت هایی هم اکنون فراهم شده که باید توسعه بیشتری پیدا کند.
برای توسعه شهر آفتاب ناگزیر به رفتن به سمت بخش خصوصی هستیم
عباس تقدسی نژاد، مدیرعامل مجموعه نمایشگاه های شهرآفتاب هم در نشستی خبری با تاکید بر این که ما برای توسعه شهر آفتاب ناگزیر به رفتن به سمت بخش خصوصی هستیم، اظهار می کند: چندی قبل نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری شهر تهران برگزار شد که در این میان هزار میلیارد تومان از پروژه ها، در ارتباط با شهرآفتاب بود که ما برای سپردن زمین و جذب سرمایه گذار آماده هستیم. در اساسنامه قبلی، این مجموعه به یک شرکت بهره بردار تبدیل گشته بود، اما امروز با تغییر در اساسنامه توانستیم مجوز توسعه مجموعه را بگیریم و بعد از تصویب اساسنامه اقدامات جدی را انجام خواهیم داد.
فشارهای جانبی قرارداد برگزاری نمایشگاه ساختمان در شهر آفتاب را لغو کرد
تقدسی نژاد در ادامه می گوید: جالب است بدانید که قرارداد نمایشگاه ساختمان پیش از این در شهرآفتاب بسته شده بود؛ اما بنا به دلایلی و شاید فشارهای جانبی سبب شد که قرارداد لغو شود و حالا قرارداد نمایشگاه کاشی سرامیک را برای آبان ماه با انجمن کاشی سرامیک بسته ایم؛ اما متأسفانه با مکاتباتی از وزارت صمت روبرو می باشیم که درخواست شده این نمایشگاه در سئول برگزار گردد و مساله جالب اینست که مقرر است نمایشگاه کاشی و سرامیک در آبان ماه در شهر آفتاب برگزار گردد و یک نمایشگاه دیگر در همین زمینه که با صنف قرارداد امضا شده، مقرر است در سایت سئول برگزار گردد و در کل بگویم اگر مبحث انتقال نمایشگاه ها را صادقانه بخواهیم پیگیری نماییم نباید این اتفاقات رخ دهد، چون که این دعوای بین ما و سئول ماحصلی جز تضعیف ندارد.
وی ادامه می دهد: انجمن کاشی و سرامیک ۲۶ دوره خویش را در سایت سئول برگزار کرده و حالا تمایل دارد بیست و هفتمین دوره در شهرآفتاب برگزار کند و این تقابل ماحصلی جز تضعیف مجموعه سنتی کشور ندارد، چون که مگر می شود در یک شهر دو نمایشگاه یکسان به فاصله یک ماه برگزار گردد. ما نمایشگاه خودرو را برگزار کردیم و از وزیر صمت هم دعوت کردیم که به این نمایشگاه بیاید اما نیامد و جالب است بدانید در تقویم نمایشگاهی سئول اصلا نمایشگاه خودرو وجود نداشت اما آگاه شدیم که سه هفته قبل برای اول شهریورماه برگزاری نمایشگاه صنعت تحول خودرو را برگزار کرده و جای سوال است که از اردیبهشت ماه تا شهریور چه تحولی در صنعت خودرو رخ داده که مقرر است نمایشگاه برگزار گردد.
برخی تعارضات و دست های پشت پرده در شهرداری برخی موضوعات را از تعامل به تقابل رسانده
مدیرعامل مجموعه نمایشگاه های شهرآفتاب در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص این که بنظر می رسد در داخل خود مجموعه شهرداری تهران هم کم لطفی به شهرآفتاب می شود چون که نمایشگاه دستاوردهای شهرداری حتی برای برندسازی شهرآفتاب هم می توانست در این مجموعه برگزار شود، اظهار می کند: همیشه تلاش کردیم تعامل با مجموعه های شهرداری و غیرشهرداری دوستانه باشد و اما برخی تعارضات و دست های پشت پرده برخی موضوعات را از تعامل به تقابل رسانده است چون که نگاه شهردار و شورای شهر اینست که نمایشگاه ها در شهرآفتاب برگزار شوند و ما در این شش ماهه که از مدیریت من در این مجموعه می گذرد تلاش کردیم که با تعامل و در جهت اقناسازی کار را پیش ببریم، اما برگزاری نمایشگاه دستاوردهای شهرداری که در یک فضای محدود برگزار شد بنا به دلایلی که بیشتر شبیه بهانه بود در بوستان گفتگو برگزار شد و دوستان مان اعلام نمودند که دسترسی های شهرآفتاب دشوار می باشد یا اعلام نمودند که مایلند به سبب حضور سفرا این نمایشگاه را در مرکز شهر برگزار کنند و یا حتی گفتند که سالن همایش ندارید که البته باید بگویم که این مجموعه عریض و طویل متأسفانه سالن همایش ندارد، اما از اول شهریورماه سالن همایش ها ساخته خواهد شد.
وی ادامه می دهد: در این زمان سعی کردیم دوستان مان را قانع نماییم که نمایشگاه هایشان را در شهرآفتاب برگزار کنند، اما هفته قبل با شهردار تهران صحبت کردیم و قرار شده که هیچ مجموعه ای در شهرداری غیر از شهرآفتاب در هیچ کجا نمایشگاه برگزار نکند مگر آنکه ما مجوز آنرا صادر کرده باشیم. نمایشگاه گل و گیاه سال هاست که در بوستان گفتگو برگزار می گردد اما در نظر داریم که در یک فضای ۲۰ هزار متری این نمایشگاه را برگزار نماییم.
مخالفت پلیس با برگزاری هرگونه نمایشگاه پرمخاطب در محل نمایشگاه بین المللی تهران
سردار رحیمی فرمانده انتظامی تهران هم می گوید که با برگزاری نمایشگاه در محل نمایشگاه بین المللی تهران به سبب ایجاد ترافیک مخالف هستیم و هیچ گونه مجوزی برای بر پایی نمایشگاه در این محل از جانب پلیس صادر نخواهد شد. بر مبنای قانون قرار بر این بود که اولا نمایشگاه های پر مخاطب در این محل برگزار نشوند و اگر نمایشگاهی برگزار شد باید مجوزهای لازم در این خصوص دریافت شود.

درخواست از رئیس جمهور برای ورود به مبحث برگزاری نمایشگاه ها در تهران
پرویز سروری، نایب رییس شورای شهر تهران تهران هم با اشاره به نمایشگاه ساختمان که به تازگی در نمایشگاه بین المللی برگزار شد، اظهار می کند: تهران قفل مطلق بود و تمام پارکینگ های نمایشگاه پر شدند. از رئیس جمهور درخواست می کنم که در مورد ظرفیت عظیم نمایشگاه شهرآفتاب مداخله کنند، چون که در زمان آقای قالیباف هزینه های زیادی برای شهرآفتاب انجام شد و حالا از این ظرفیت استفاده نمی شود؛ در حالیکه برگزاری نمایشگاه های پر مخاطب در نمایشگاه بین المللی، شهر را قفل کرده و آسایش مردم را مختل می کند.
مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران هم با تاکید بر ضرورت ورود دادستانی به مبحث برگزاری نمایشگاه در تهران می گوید: ساکنان محدوده خیابان سئول اعتراضات بسیار زیادی را در ارتباط با برگزاری نمایشگاه های بزرگ به شورای شهر ارسال کرده اند. برگزاری نمایشگاه منجر به وقوع مشکلاتی شده و شهروندان در حوزه دسترسی به بیمارستان و آمبولانس در مواقع ضروری با مشکل مواجه می شوند.
وی تاکید کرده است: تسهیل در رفت و آمد ساکنان خیابان سئول جزو حقوق عامه آنها است اما به واسطه برگزاری نمایشگاهی که در خیابان سئول برگزار می شود، این حق از افراد سلب شده و به همین دلیل قوه قضاییه باید به این حوزه ورود کند؛ بنابراین از دادستان کشور و تهران تقاضا می کنم تا این مورد را به صورت ویژه پیگیری کنند.
به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، بخشی از زیر ساخت ها همچون مترو، پارکینگ و ایجاد سوله و... در شهر آفتاب ساخته شده است اما به سبب رها شدگی و عدم استفاده از این مجموعه در دوره قبل مدیریت شهری باید مرمت هایی صورت گیرد و توسعه آن هرچه سریع تر محقق شود تا آماده برگزاری نمایشگاه ها و انتقال آن از تهران باشد. به هر ترتیب روزی خواهد رسید که ترافیک تهران فارغ از تقابل دستگاه ها بر سر منافع، دیگر اجازه برگزاری نمایشگاه در تهران را نمی دهد.



1401/05/28
17:16:48
5.0 / 5
573
تگهای خبر: تخصص , حقوق , خصوصی , خودرو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
فوری خرید