تورم و نوسانات ارزی ترمزگیر رشد سرمایه گذاری در اقتصاد
به گزارش فوری خرید، یک اقتصاددان اظهار داشت: بی ثباتی در قیمت ارز، کالاها و دستمزدها، نرخ بالای تورم و ازدیاد مقررات دست و پاگیر همچون اصلی ترین عوامل عدم مشارکت مردم در اقتصاد کشور است.
احمد حاتمی یزدی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ی علت عدم مشارکت مردم برای سرمایه گذاری در عرصه های مختلف، با اعلان اینکه وضعیت اقتصادی کشور مناسب نمی باشد، اظهار داشت: زمانی افراد وارد حوزه سرمایه گذاری می شوند و در ادامه بدنبال توسعه فعالیت خود می روند که از شرایط اقتصادی مطمئن باشند؛ متاسفانه هم اکنون اقتصاد ایران به شدت بی ثبات است.
۳ مانع اصلی سرمایه گذاری
وی اضافه کرد: بی ثباتی اقتصاد کشور ناشی از تورم است که قدرت پیش بینی پذیری را از سرمایه گذاران گرفته است و فرد نمی تواند نسبت به هزینه های پروژه اطمینانی داشته باشد. این بی ثباتی موجب می شود سرمایه گذاران یا بصورت کلی به سوی سرمایه گذاری نروند و یا این که علاقه ای به توسعه و پیشرفت حوزه کاری خود نداشته باشند.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: عامل دوم بی ثباتی اقتصاد کشور نوسانات شدید قیمت ارز است؛ در زمانی که نفت به اندازه کافی فروخته می شد سالی ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت داشتیم و در مقابل همین میزان هم واردات داشتیم؛ بدین سبب در اقتصاد سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار وابستگی به خارج داشتیم در همان زمان کل درآمد ملی ما ۴۰۰ میلیارد دلار بود در حقیقت وابستگی ۵۰ درصدی به درآمدهای خارجی داشتیم.
حاتمی یزدی اشاره کرد: وقتی تا اندازه اقتصاد کشور به درآمدهای ارزی وابسته است ثبات قیمت ارز تعیین کننده است؛ کسی نمی تواند بدون پیش بینی قیمت ارز مبادرت به سرمایه گذاری کند. تغییرات قیمت ارز اصلاً قابل پیش بینی پذیر نیست.
وی افزود: بی ثباتی مقررات عامل سوم بی ثباتی اقتصاد کشور است. مقررات در کشور شامل مجوزها، مالیات، تسهیلات و… درحال تغییر است و ثباتی در کار نیست. یک روز بانکها تصمیم می گیرند تسهیلات دهند و یک روز تصمیم می گیرند تسهیلات ندهند.
حاتمی یزدی با اعلان اینکه این بی ثباتی ها مانع توسعه بخش خصوصی است، اظهار داشت: بدین سبب بی ثباتی در قیمت ارز، بی ثباتی در نرخ کالاها و دستمزدها، نرخ بالای تورم و ازدیاد مقررات دست و پاگیر همچون اصلی ترین عوامل عدم مشارکت مردم در اقتصاد کشور است.
منبع: forikharid.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظر کابرهای فوری خرید در مورد این پست