دبیرستادتوسعه روابط اقتصادی ایران باعراق:

بازار ۳۰۰ میلیارد دلاری بازسازی عراق، وارد مرحله تولید مشترك شویم

بازار ۳۰۰ میلیارد دلاری بازسازی عراق، وارد مرحله تولید مشترك شویم

به گزارش فوری خرید دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه از بازار ۳۰۰ میلیارد دلاری بازسازی عراق برای سرمایه گذاران ایرانی اطلاع داد.



به گزارش فوری خرید به نقل از مهر، حسن دانایی فر ظهر امروز چهارشنبه در همایش «حضور در بازار عراق و سوریه» در اتاق بازرگانی لرستان با اشاره به اینكه روابط ما با عراق امسال شانزدهمین سالش را دارد طی می كند، مرحله جدیدی از تعاملات و صادرات به عراق را داریم پشت سر می گذاریم، تصریح كرد: از سال ۲۰۰۳ تا كنون رشد قابل توجهی از صادرات محصولات به عراق را داریم.
۳۳ درصد صادرات غیرنفتی ایران به عراق است
وی با اشاره به اینكه در سال ۸۵ بالغ بر ۷۹۰ میلیون دلار صادرات به عراق داشتیم كه امروز به بیشتر از ۱۲ میلیارد دلار رسیده است، حدود ۹ میلیارد دلار فقط كالا صادر گردیده است، خاطرنشان كرد: ۳۳ درصد صادرات غیرنفتی ما به عراق است.
دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه با طرح این مطلب كه لرستان در این رقم صادرات چه جایگاهی دارد؟ این مورد را مورد كنكاش قرار دهید، افزود: در حوزه انرژی، گردشگری، خدمات فنی و مهندسی با عراق مبادله می كنیم؛ در سال ۹۱ و ۹۲ بیشتر از ۷۵ درصد خدمات فنی و مهندسی ما به عراق بوده است.
دانایی فر با اشاره به اینكه ارزش مرحله بازسازی عراق معادل ۳۰۰ میلیارد دلار است، تصریح كرد: این میزان به مقدار بالایی می تواند برای مبادلادت اقتصادی ما تحول زا باشد.
ما مرحله صادرات را پشت سر گذاشته ایم و باید وارد مرحله تولید مشترك برویم
وی با اشاره به اینكه ما مرحله صادرات را پشت سر گذاشته ایم و باید وارد مرحله تولید مشترك برویم، خاطرنشان كرد: به همت فرزندان غیور جمهوری اسلامی ایران و در رأس آن رهبری امروز روابط ایران با عراق از بهترین شرایط برخوردار می باشد. از نظر سیاسی، تفاهم و همكاری ها علیرغم فشار بسیار زیاد آمریكایی ها، در بهترین شرایط هستیم.
دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه با تاكید بر اینكه روزی نیست كه آمریكایی ها با مسئولین عراقی جلسه نگیرند و فشار نیاورند كه حق ندارید با ایرانیان كار كنید، اما عراقی ها احتیاج به بازار ایران دارند، آمریكایی ها در این روابط به راحتی نمی توانند اثرگذار جدی باشند و قدرت این را ندارند.
با برنامه ریزی های صورت گرفته تا ۱۰ سال آینده این وضع پایدار اقتصادی را با عراق می توانیم ادامه دهیم
دانایی فر با اشاره به اینكه با برنامه ریزی های صورت گرفته تا ۱۰ سال آینده این وضع پایدار اقتصادی را با عراق می توانیم ادامه دهیم، اظهار داشت: باید ظرفیت های صادرات را ساماندهی نماییم نه ظرفیت تولید را، بعضاً مازاد تولید هم داریم كه روی دست مانده است. ظرفیت های صادرات مهم می باشد و ساز و كارهایی كه می تواند صادرات را استمرار دهد.
وی با اشاره به اینكه در نشست با مسئولان لرستان سه مبحث را جمع بندی داشتیم، نخست تشكیل كارگروه ویژه صادرات به عراق و سوریه كه باید میز صادرات در استانداری لرستان تشكیل گردد، خاطرنشان كرد: یك جمع بندی از ظرفیت ها و امكانات لرستان باید عرضه شود و تیم های اعزامی برای امكان سنجی بازارهای سوریه و عراق را ترتیب دهیم.
دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه با تاكید بر اینكه تنها راه ما تولید ثروت ملی است، راهی نداریم به جز اینكه افزایش ثروت ملی داشته باشیم، اضافه كرد: مبحث اصلی ما اشتغال است بعد تورم، اگر بتوانیم مشكل اشتغال را حل و فصل نماییم مسئله تورم هم حل می شود. در این راستا هم راهی جز ورود به بازارهای پیرامونی نداریم.

1398/03/30
21:23:23
5.0 / 5
5506
تگهای خبر: اتاق بازرگانی , اقتصاد , اقتصادی , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
فوری خرید