انار لطمه ببیند، اقتصاد ساوه فلج می شود

انار لطمه ببیند، اقتصاد ساوه فلج می شود

فوری خرید: ایسنا/مركزی مدیر جهادكشاورزی شهرستان ساوه اظهار داشت: هرگونه خسارتی كه در اثر وقوع بلایای طبیعی و سرمازدگی متوجه باغات انار ساوه شود، اقتصاد و تجارت این شهرستان استراتژیك در حوزه كشاورزی را فلج خواهدنمود.


حسن شریفی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اراضی حاصلخیز و منابع آبی غنی كه از زیرساخت های بخش كشاورزی است، اظهار نمود: ساوه دارای ۱۳۲ هزار متر مربع اراضی كشاورزی است كه شامل سه دشت مركزی با اقلیم نیمه گرمسیری، دشت بیات(نوبران) با اقلیم سردسیری و دشت لوئین با اقلیم معتدل است.
وی برخورداری ساوه از تنوع آب و هوایی را سبب تولید افزون بر ۷۰ نوع محصولات باغی و زراعی دانست و اضافه كرد: بطور متوسط سالانه میزان تولید محصولات زراعی، باغی و دامی شهرستان ساوه افزون بر ۷۵۰ هزار تن است. ساوه از لحاظ میزان و تنوع تولیدات كشاورزی رتبه برتر كشور را به خود مختص كرده است.
شریفی سه محصول انار، طالبی و انجیر زرد را همچون محصولات شاخص این شهرستان برشمرد كه رتبه اول كشور را در میزان تولید و سطح اراضی به خود اختصاص داده اند و اضافه كرد: اراضی مستعد و حاصلخیز ساوه باعث شده است كه افزون بر یك سوم محصولات زراعی استان مركزی در این شهرستان تولید شود.
وی كسب مقام نخست شهرستان ساوه در تولید ۱۰ محصول كشاورزی در سطح استان مركزی را نشانگر جایگاه بالای كشاورزی شهر یاقوت های سرخ و تبدیل شدن آن به قطب كشاورزی دانست و اضافه كرد: ۳۰ درصد گندم تولیدی استان مركزی به ساوه اختصاص دارد و در محصولات دامی نیز ساوه رتبه اول تولید گوشت قرمز و سفید استان را داراست.
مدیر جهادكشاورزی ساوه در ادامه با اشاره به اینكه ساوه قطب تولید انار جهان از نظر كمی و كیفی است، اضافه كرد: بخش اعظم اقتصاد كشاورزی شهرستان ساوه وابسته به تولید محصول انار است و لطمه دیدن این محصول سبب لطمه دیدن اقتصاد شهرستان می شود، بدین جهت باید به شكلی برنامه ریزی كرد كه اولا خسارات وارده به حداقل برسد و ثانیا در امتداد جبران خسارت بوسیله بیمه محصولات كشاورزی از شدت لطمه ها كاسته شود.
وی با اشاره به اینكه افزون بر ۷ هزار نفر بهره بردار در این شهرستان به تولید انار اشتغال دارند، اظهار داشت: بالغ بر چهار ماه از سال بخش كشاورزی شهرستان مشغول برداشت، فرآوری و عرضه یاقوت سرخ به بازار است.
شریفی به لطمه هایی كه در نتیجه وقوع بلایای طبیعی متوجه محصولات كشاورزی به ویژه انار می شود اشاره نمود و اظهار داشت: حجم بالای تولید انار زمینه ساز پویایی اقتصاد شهرستان می شود و سالهایی كه به سبب سرمازدگی میزان تولید انار كاسته می شود، بخش اقتصاد و تجارت شهرستان با ركود مواجه می شود.
وی به ثبت جهانی برند انار ساوه نیز اشاره نمود و اظهار داشت: این شهرستان از نظر میزان سطح كشت و وسعت باغات انار رتبه اول كشور را به خود مختص كرده است و از لحاظ كیفیت این محصول نیز مقام اول جهان را داراست.
این مقام مسئول در جهاد كشاورزی در ادامه به مشكلات محصول انار اشاره نمود و اضافه كرد: در سال ۱۳۷۳ وزارت جهادكشاورزی برای پشتیبانی از باغات انار مبادرت به پرداخت ۳.۵ میلیون دلار تسهیلات برای راه اندازی كارخانه فرآوری نارایران در شهر صنعتی كاوه كرد كه بعنوان اولین كارخانه فرآوری محصول انار در خاورمیانه فعالیت خودرا شروع كرد.
وی به اسید بالای انار ساوه اشاره نمود و اضافه كرد: انار سایر نقاط كشور به سبب كمبود اسید داخل محصول بمراتب شیرین تر از انار ساوه هستند اما طعم یاقوت سرخ ساوه ملس بوده و بیشترین رقم تولیدی این محصول نیز رقم ملس است كه از مزیت صادراتی برخوردارست.
شریفی اضافه كرد: مدت زمان نگهداری انار فرآوری شده سایر نقاط كشور به سبب كمبود اسید داخل محصول بسیار كوتاه است و حتی رب انار تولیدی شهرهایی نظیر شیراز، یزد و... بیشتر از دو ماه ماندگار نیست اما كنسانتره و رب انار ساوه به سبب اسید بالا ماندگاری بسیاری بالایی دارد.
وی به ظرفیت ۲۸ هزار تنی ظرفیت سردخانه های نگهداری محصولات كشاورزی خصوصاً انار اشاره نمود و اضافه كرد: متاسفانه كمتر از ۱۰ درصد ظرفیت سردخانه های شهرستان كه قسمتی از هزینه های راه اندازی آن بوسیله تسهیلات اعطایی با معرفی جهادكشاورزی صورت گرفته در اختیار باغداران است و مابقی به بخش صنعت اختصاص یافته است. همین طور در سالهایی كه محدودیت صادرات وجود نداشت از این شهرستان سالانه بالغ بر ۳۰ هزار تن گواهی قرنطینه صادر می شد.
شریفی به صادرات محور بودن محصولات تولیدی شهرستان ساوه اشاره نمود و اظهار داشت: به طور متوسط سالانه ۲۷ نوع محصول كشاورزی از این شهرستان به كشورهای خارجی به ویژه حاشیه خلیج فارس، خزر و خاورمیانه صادر می شود. از ۱۵ فروردین ماه كه برداشت گوجه سبز ساوه از باغات شروع می شود تا آخر سال كه همچنان كارعرضه انار این شهرستان به بازار ادامه دارد، صادرات انواع محصولات كشاورزی انجام می شود.
وی از صنایع تبدیلی بعنوان پشتوانه و مكمل بخش كشاورزی یاد كرد و اضافه كرد: پشتیبانی از صنایع تبدیلی كشاورزی لازم است و الان بالغ بر ۳۷ واحد تولیدی و صنعتی در حوزه صنایع تبدیلی در این شهرستان فعالیت دارند.
وی بیان كرد: ساوه از دیرباز در حوزه كشاورزی فعالیت داشته است، اما در سالهای اخیر به سبب عدم حمایت كافی، كشاورزی ساوه به حاشیه رفته است. با وجود اینكه در بعضی محصولات تولیدی یك چرخه كامل تولید طراحی و اجرایی شده است، اما حمایت لازم از كشاورزی شهرستان صورت نمی گیرد.




منبع:

1398/09/10
14:43:05
5.0 / 5
5113
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بیمه , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
فوری خرید