حفاظت از محیط زیست با سامانه نمك زدایی خودجوش ساخت محققان كشور

حفاظت از محیط زیست با سامانه نمك زدایی خودجوش ساخت محققان كشور

فوری خرید: محققان یكی از شركت های دانش بنیان مستقر در شهرك علمی وتحقیقاتی اصفهان موفق به تصفیه آب های شور و فوق شور و تولید آب خالص شدند كه به سبب آن از ورود مواد مضر پساب ها به محیط زیست جلوگیری می شود.


محمد نورصالحی، مدیرعامل این شركت دانش بنیان مستقر در شهرك علمی وتحقیقاتی اصفهان در گفت و گو با ایسنا، با بیان این خبر اظهار نمود: اولین سامانه بومی نمك زدایی خودجوش بعنوان طرح كلان ملی با حمایت معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری به مرحله تولید صنعتی رسیده است.
نورصالحی در توضیح عملكرد این دستگاه، اظهار نمود: این دستگاه با استفاده از فرآیندهای ترمودینامیكی قادر به تصفیه آب های شور و فوق شور و پساب های صنعتی حاوی مواد مضر است تا از ورود این مواد به محیط زیست و چاه های كشور جلوگیری شود.
وی اضافه كرد: در شرایط فعلی تصفیه این آب ها بوسیله تبخیر پساب یا شورابه در استخرها انجام می شود كه قسمتی از آن به زمین نفوذ كرده و عامل تخریب زیست محیط را فراهم می آورد، درحالی كه سامانه نمك زدایی خودجوش به روش تبخیری، تقطیری نمك خشك و آب خاص را جدا می كند.
مدیرعامل این شركت دانش بنیان اشاره كرد: این تكنولوژی از تبخیركننده و كریستالایزر برای جدا كردن مواد محلول جامد در آب استفاده می نماید. در سیستم ZLD سه تكنولوژی با یكدیگر تركیب می­ شوند. در ابتدا آب شور به تبخیركننده وارد شده و تا TDS حدود ۳۰۰ هزار ppm تغلیظ می شود. آب شور تغلیظ شده وارد كریستالایزر شده و ذرات جامد محلول در آب به صورت كریستال در آب غوطه ور می ­شود. پساب خروجی از كریستالایزر وارد سانتریفیوژ شده و نمك جامد خشك با رطوبت بسیار پایین تولید می شود. روش ZLD قابلیت شیرین سازی تا ۹۹ درصد آب را دارد.
نورصالحی با اشاره به دیگر طرح های دانش بنیان این شركت، اشاره كرد: در حوزه كاهش مصرف آب در صنایع مادر، تصفیه پساب آب های شور و فوق شور و استحصال مواد با ارزش معدنی از شورابه ها و معادن طبیعی كشور باز همچون طرح های این شركت است.
وی افزود: استحصال مواد معدنی باز با استفاده از این تكنیك در شورابه هایی كه دارای فلزات و نمك باارزش هستند، انجام می گیرد.
نورصالحی با اشاره به اینكه هم اكنون شركت بر روی استخراج فلزات معدنی مانند اكسید تیتانیوم، اكسید آلومینیوم و اكسید منیزیوم تمركز دارد، اظهار نمود: استحصال مواد معدنی در جهت بی نیاز كردن صنایع مادر از واردات باز جزو اولویت های ویژه كشور در شرایط تحریم است.
وی اضافه كرد: این طرح هم اكنون در مرحله تولید نیمه صنعتی قرار دارد و در آینده نزدیك به مرحله صنعتی می رسد. تكمیل این طرح منجر به گامی مثبت در امتداد افزایش توان ملی و تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد بود.



1397/11/30
14:25:08
5.0 / 5
5190
تگهای خبر: اقتصاد , صنایع , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
فوری خرید