احتمال افزایش 50 درصدی قیمت سیگار

احتمال افزایش 50 درصدی قیمت سیگار

فوری خرید: رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی اظهار داشت که در صورت تصویب مالیات نخی برای سیگار، با در نظر گرفتن افزایش سایر هزینه های تولید، سال آینده قیمت پایه سیگار برندهای داخلی و بین المللی به ترتیب 50 و 30 درصد افزایش می یابد.


به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، محمدرضا تاجدار در نشستی خبری اظهار نمود: برمبنای ماده ۷۳ قانون برنامه ششم توسعه برای سیگار تولید داخل ۱۰ درصد، تولید برندهای بین المللی ۲۵ درصد و واردات سیگار ۴۰ درصد مالیات تعریف شده، اما کمیسیون تلفیق مجلس تصمیم گرفته برای سال ۱۴۰۰ این مالیات را به مالیات ۵۰ تومانی برای هر نخ سیگار تولید داخل، ۱۰۰ تومانی برای هر نخ سیگار با برند بین المللی و ۱۵۰ تومانی برای واردات هر نخ سیگار اضافه کند که واحدهای تولید داخل بیشتر از آن لطمه می بینند بطوریکه این تصمیم بر برندهای تولید داخل اثر ۲۵ درصدی و بر برندهای بین المللی اثر افزایشی ۲۰ درصدی خواهد داشت.
همچنین بگفته وی تا حالا هزینه های گمرکی برمبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می شد که این نرخ در بودجه سال آینده ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده که حدود ۵۰۰ هزار تومان بر قیمت هر کارتن سیگار تاثیر خواهد داشت. با در نظر گرفتن افزایش هزینه های کارگری و لجستیکی پیش بینی می شود که در صورت تصویب مالیات نخی برای سیگار، در مجموع قیمت پایه (قیمت تمام شده برای تولیدکننده) سیگار برندهای داخلی و بین المللی به ترتیب ۵۰ و ۳۰ درصد افزایش یابد. سیگارهای قاچاق در رده قیمتی سیگارهای داخلی هستند و افزایش قیمت سیگار داخلی در رده هایی که حساس به قیمت هستند موجب روی آوردن مصرف کنندگان به سیگار قاچاق می شود.
وی همین طور درباره سایر عوارض صنعت دخانیات اظهار داشت: هم اکنون تولیدکنندگان دخانیات ۱۵ درصد مالیات بر ارزش افزوده، ۱۰ درصد عوارض کالاهای لطمه رسان به سلامت و همین طور بعنوان حق انحصار، تولیدکنندگان داخلی دو درصد قیمت در کارخانه و تولیدکنندگان خارجی ۱۰ درصد نرخ فوب وارداتی (ارزش در بندر مبدا) پرداخت می کنند. مجموع مالیات و عوارض از محل تولید و فروش سیگار امسال ۳۶۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده بود که بنظر می رسد به سبب افزایش قیمت ها بیش از این مقدار محقق شود.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که مجموعه وزارت بهداشت و ستاد کشوری کنترل دخانیات کشور معتقدند سیگار در ایران ارزان است و با افزایش مالیات بر سیگار مصرف کاهش پیدا می کند و برای خزانه نیز یک منبع درآمد است. از جانب دیگر برمبنای آمارهای مجموعه بهداشتی کشور، مصرف دخانیات سالانه نزدیک به ۶۰ هزار مرگ را در کشور رقم می زند و ضرر ۴۰ هزار میلیارد تومانی برای حوزه سلامت به دنبال دارد، اما در میان ۱۸۲ کشور عضو کنوانسیون کنترل دخانیات سازمان جهانی بهداشت، ایران حداقل میزان مالیات بر محصولات دخانی را دارد و بر این اساس خواهان اصلاح ساختار مالیات بر دخانیات در فصل بودجه هستند.
تاجدار در ادامه با اشاره به کاهش ۲۰ درصدی تولید سیگار در نیمه اول سال جاری به سبب مشکلات تخصیص ارز و به دنبال آن افزایش قاچاق، اظهار داشت: با عوارض و مالیات فعلی سیگار بیش از ۱۰۰ نوع محصول قاچاق در بازار عرضه می شود که بیش از ۹۲ درصد آن در گرید C و D یعنی در سطح کالاهای تولید داخل است. بدین سبب نباید اجازه دهیم یک هپکو یا هفت تپه دیگر در قلب تهران ایجاد شود.
به گفته وی میزان مصرف سیگار قانونی کشور ۵۵ میلیارد نخ در سال قبل بوده در صورتیکه مصرف سیگار در کشور ۷۵ میلیارد نخ است بدین سبب ۲۰ میلیارد نخ به صورت قاچاق وارد می شود که باتوجه به توزیع و گستردگی آن نمی توان گفت فقط مربوط به کولبران هستند. بدین سبب بخش عمده آن از مجاری قانونی ولی به صورت قاچاقی وارد می شود.

برندهای خارجی برای پرداخت مالیات کمتر خودرا ایرانی جا می زنند!
رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی در ادامه از برخی سوءاستفاده ها از نام برندهای داخلی آگاهی داد و اشاره کرد: باید تعریف درستی از برند داخلی و بین المللی ارائه شود که سو استفاده نشود برخی از برندهای بین المللی که سابقه کار چندین سال دارند برند خودرا در ایران ثبت می کنند و خودرا برند ایرانی معرفی می کنند تا کالای داخلی محسوب شده و مالیات ۱۰ درصدی پرداخت کنند. با این کار برندهای بین المللی قانون را دور زده و برندهای داخلی را نیز زار بازار رقابت حذف می کنند.

دولت به شرکت دخانیات ایران بدهی اخلاقی دارد
تاجدار در پاسخ به گلایه های اخیر شرکت دخانیات ایران درباره فعالیت برندهای بین المللی نیز اظهار داشت: از سال ۱۳۹۱ قرار شد شرکت دخانیات ایران اصلاحات ساختاری صورت گیرد، وظایف حاکمیتی از آن گرفته و به بخش خصوصی واگذار شود، اما با وجود لغو اختیارات حاکمیتی این شرکت، اصلاحات ساختاری در آن انجام نشده است. از جانب دیگر شرکت دخانیات ایران به سبب وظایف حاکمیتی که داشت تا نقطه سر به سر نیرو گرفت که پس از تغییرات آن و کاهش تولید این شرکت از ۲۰ میلیارد به شش میلیارد نخ، نتوانست آنها را تعدیل کند. به نظر من حاکمیت به شرکت ملی دخانیات یک بدهی اخلاقی دارد و باید به آن کمک نماید. پیشنهاد من این است تا ۵ سال هیچ مالیاتی از این شرکت گرفته نشود تا بتواند به رقابت با دیگر شرکتها برگردد. اما این درخواست که شرکت های بین المللی هم ذیل شرکت دخانیات قرار بگیرند شدنی نیست، چونکه این شرکتها بطور مستقیم در این سرمایه گذاری و واحد تولیدی ایجاد کردند و علت خارج نشدن آنها پس از تحریم ها از ایران هم همین است.
وی در پاسخ به انتقادات این شرکت درباره عدم استفاده شرکت های بین المللی از توتون داخلی نیز اظهار داشت: شرکت ملی دخانیات نیز بین ۶۰ تا ۸۰ درصد از مواد اولیه توتونی خودرا وارد میکند. بطور کلی همه واحدهای تولید سیگار در دنیا از توتون های مختلف در کشورهای مختلف تهیه شده استفاده می نمایند. بطور کلی برندهای داخلی بین المللی بطور یکسان از اقلام داخلی و وارداتی استفاده می نمایند. برای مثال کارتن، سلفون و غیره در سالهای اخیر داخلی شده، اما همچنان کاغذ سیگار بوسیله واردات تامین می شود.




منبع:

1399/10/29
17:45:09
0.0 / 5
1390
تگهای خبر: بازار , خصوصی , فروش , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
فوری خرید