رییس سازمان حفظ نباتات كشور:
اگر ملخ ها كنترل نمی شدند به شمال می رسیدند
فوری خرید: رئیس سازمان حفظ نباتات كشور با بیان این مطلب كه ملخ صحرایی سه سال میهمان ماست، اظهار داشت: باید توجه ویژه ای برای اختصاص اعتبارات به سازمان حفظ نباتات صورت بگیرد.
به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، محمدرضا درگاهی امروز ۱۹ اردیبهشت ماه در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان كرمان با محوریت هجوم ملخ های صحرایی، این آفت را بسیار خطرناك دانست و اظهار نمود: فائو كه یك سازمان بین المللی است، برای آنكه میزان خطرناكی ملخ صحرایی را نشان دهد اعلام می كند كه این آفت یك كرسی در این سازمان دارد.
وی، قوی بودن آرواره ها، چرب بودن بدن و قدرت پرواز، زاد و ولد این ملخ را از نقاط قوت این آفت برشمرد و اضافه كرد: آرواره های این آفت به میزانی قوی است كه تنه درخت را باز می تواند بخورد و این ملخ ۲۰۰ تا ۴۰۰ كیلومتر در روز پرواز می كنند كه محدودیت پروازی ندارند و بعضاً از آب عبور می كنند.
رئیس سازمان حفظ نباتات كشور با بیان این كه سازمان فائو اول بهمن ماه به ایران خطر هجوم ملخ های صحرایی را اعلام كرد، افزود: بلافاصله به ۶ استان جنوبی كشور اعلام خطر كردیم كه نخستین ریزش این آفت در دهه اول بهمن سال قبل در بندر نخیلو در كشور عربستان كه تقریباً ۲۰۰ كیلومتر با ما فاصله دارد، صورت گرفت و اقدامات متعددی برای مقابله با این آفات در این ۶ استان صورت گرفته كه اگر این اقدامات را برای كنترل این آفات نداشتیم امروز شاهد حضور ملخ صحرایی در شمال كشور بودیم.
وی به سهم تولیدات گیاهی، جنگل و مراتع مورد تهدید در ۶ استان جنوبی كشور اشاره نمود و اضافه كرد: ۲۳ درصد سطح زیر كشت محصولات زراعی و باغی كل كشور؛ ۳۶ درصد تولید محصولات زراعی و باغی كشور؛ ۲۳ درصد سطوح مراتع متراكم و نیمه متراكم كشور و ۳۸ درصد جنگل ها و بیشه زارهای كشور در این ۶ استان واقع هستند.
درگاهی با بیان این مطلب كه تا روز گذشته (۱۸ اردیبهشت ماه) ۱۶۴ هزار هكتار در سطح كشور مبارزه شده، اظهار نمود: این آفت تا امروز ۱۴۰ ریزش داشته و ظرف یك هفته وضعیت ایران از زرد به نارنجی تبدیل شد.
وی با اشاره به اینكه پیش بینی اولیه ما این بود كه سطح مبارزه با این آفت در كشور ۲۲۵ هزار هكتار است، اشاره كرد: طبق پیش بینی فائو ۳۴۵ هزار هكتار در سطح كشور باید مبارزه صورت گیرد، در صورتیكه وضع به همین شكل بماند و دسته ای ۲۰۰ میلیونی به سمت كشور ما نیاید.
رئیس سازمان حفظ نباتات كشور با بیان این مطلب كه ملخ صحرایی سه سال میهمان ماست، اشاره كرد: باید برای اختصاص اعتبارات حفظ نباتات توجه ویژه ای صورت بگیرد. ضمن اینكه اعتبارات حفظ نباتات استانی است.
وی عنوان كرد: سال قبل یك میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به جنوب استان كرمان و ۹۰۰ میلیون تومان به شمال استان كرمان تخصیص داده شده است.
"محمدجواد فدایی" استاندار كرمان باز در این نشست اظهار داشت: چند ماهی استان كرمان درگیر مقابله با ملخ های صحرایی است و تا حدی این هجوم در استان كرمان كنترل شده است.
وی با بیان این مطلب كه تا كنون ملخ های صحرایی خسارات زیادی به روستاهای استان وارد نكرده اند، اشاره كرد: در دو مرحله از اعتبارات داخلی استان هزینه مورد نیاز برای مقابله با ملخ های صحرایی پرداخت گردید.
منبع: فوری خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب